Четвер, 28.03.2024, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Наше опитування
Виробник Вашої відеокарти
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Мої контакти

Tel: (097) 990-69-90
E-mail: wsinfo@ukr.net
Skype: tarasjc2
Драганчук Тарас

Зворотній виклик

Ремонт комп’ютерів у Здолбунові, зворотній виклик

Пошук
Головна » 2013 » Лютий » 24 » Чому «тупить» Ваш комп’ютер
14:51
Чому «тупить» Ваш комп’ютер

  1. Температура. Частенько користувачі зовсім не цікавляться температурою свого процесора, а це даремно. Перевірити її можливо, торкнувшись пальцем радіатор, але можна обпектися або пропустити по собі струм. Не раджу особливо новачкам. Найбільш надійний спосіб - завантажити спеціальну програму, наприклад Everest. Запустіть її, виберіть меню «Комп'ютер», далі «Датчик». Якщо температура процесора вище 60 градусів, то варто задуматися над цим. Перевірте роботу вентиляторів, продуйте радіатор, а ще краще - зняти радіатор і нанести на процесор нову термопасту, яка скоріше всього вже висохла за весь час роботи Вашого комп'ютера.

2.  Реєстр. Не дуже добре, коли ви встановлюєте й видаляєте багато програм. На жаль, видалення програми ще не говорить про те, що вона видалена з комп'ютера повністю. А це зайве завантаження процесора при виконанні різних завдань системи. Скористайтеся програмою CCleaner і спробуйте розгребти це сміття. Працювати з цією програмою не складно. Запустіть її, виберіть закладку «Реєстр», відзначте всі галочки, внизу натисніть кнопочку «Пошук проблем». Програма знайде купу непотрібних невірних розширень в реєстрі і помилок. Натисніть кнопку «Виправити» і програма зробить свою справу, видаливши непотрібне і полагодивши можливе, але перед тим як видаляти виправлені проблеми рекомендую зробити копію, програма сама у вас запитає про це.

3.  Файл підкачки. Якщо у вас мало оперативної пам'яті і невеликий файл підкачки, то вимогливі ігри можуть гальмувати. Що робити? Натискаємо правою кнопкою миші по значку «Мій комп'ютер» і вибираємо пункт «Властивості». Переходимо на вкладку «Додатково», тут у пункті «Швидкодія» тиснемо «Параметри». Знову на вкладку «Додатково», внизу під пунктом «Віртуальна пам'ять» є кнопка «Змінити», тиснемо її. Тепер вибираємо диск для створення файлу підкачки і вказуємо розмір. Задайте тут приблизно 1500 - 2000, далі кілька разів натисніть «ОК» для збереження.

4.  Автозапуск. А якщо Вашу пам'ять з'їдає дуже багато запущених програм? При установці яких-небудь програм дуже часто вони додаються в автозавантаження - це такі програми як, аська, uTorrent і багато інших. Зайдіть в «Пуск» натисніть «Виконати», у вікні, введіть команду msconfig та натисніть «ОК». У вікні, перейдіть на закладку «Автозавантаження». Прибираємо тут всі галочки з непотрібних програм, обов'язково залиште «ctfmon» і звичайно ж свій антивірус. Тиснемо потім «Застосувати», далі «Ок» і «Перезавантаження». Після перезавантаження комп'ютера поставте галочку, щоб Вам не нагадували про внесені вами зміни.

5.  Перевантажений системний жорсткий диск. Локальний диск «С», є системний і частіше він об'ємом всього близько 40 - 50 гігабайт, а деякі люди тримають величезні папки з музикою і фільмами на робочому столі, а  те, що лежить на робочому столі займає місце на диску «С». Зберігайте великий обсяг на інших дисках!

6.  Віруси. Такі віруси, як «Саліти» або «Трояни», загальмовують роботу програм. Переконайтеся, що ваш антивірус не «заснув», він працює і оновлюється. Можете перевірити свій комп’ютер за допомогою антивірусної програми Avast! Free Antivirus. І сама остання  порада - не засмічуйте свій комп'ютер всіляким програмним сміттям.

Ось і все, тепер ви знаєте причини, чому може гальмувати Ваш комп'ютер!

Категорія: Корисні поради | Переглядів: 1486 | Додав: jcxata | Теги: Ремон комп’ютерів у Здолбунові, сервіс комп’ютерної техніки у Здолб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]