П`ятниця, 19.04.2024, 19:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Наше опитування
Виробник Вашої відеокарти
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Мої контакти

Tel: (097) 990-69-90
E-mail: wsinfo@ukr.net
Skype: tarasjc2
Драганчук Тарас

Зворотній виклик

Ремонт комп’ютерів у Здолбунові, зворотній виклик

Пошук
Головна » 2014 » Червень » 2 » Як правильно вибрати флешку.
12:32
Як правильно вибрати флешку.

Як правильно вибрати флешку? У чому відмінність одних флешок від інших? Чому на одну флешку можна записати фільм, а на іншу не можна? Тому давайте дізнаємося як правильно вибрати флешку, і яка потрібна саме для нас.

На даний момент існують флеш накопичувачі на які можна записати від 1 Гігабайта до 1 Терабайта інформації. Тому при виборі флешки потрібно звертати увагу на її об’єм. Найпоширеніші об’єми це 2, 8, 16 Гігабайт.

Ще рік-два тому найпопулярнішими були флешки стандарту USB 2.0. Вони і сьогодні досить популярні, але, чесно кажучи, вже відживають свій вік. Їм на зміну прийшли флешки стандарту USB 3.0. Головна відмінність таких флешок – висока швидкість, яка перевищує швидкість прийому і передачі даних USB 2.0 в 2-3 та більше разів (залежить від конкретних моделей). Що, звісно, позначається на їх ціні.

Варто мати на увазі, що для того, щоб USB 3.0 флешка працювала на всій своїй максимальній швидкості, потрібно, щоб ваш комп’ютер мав USB-порт також стандарту USB 3.0. Інакше швидкість вашої флешки буде обмежена і не відрізнятиметься від швидкості флешки стандарту USB 2.0.

Щоб дізнатися, якого стандарту USB-порти у вашого комп’ютера або ноутбука, не потрібно читати документацію. Досить подивитися на колір USB-порту: USB стандарту USB 2.0 зазвичай білого кольору, у той час як USB 3.0 – синього.

Далі про швидкість передачі та прийому даних.

Тут ми не будемо вдаватися в подробиці. Справа в тому, що кожен виробник вказує максимальну швидкість передачі та прийому даних, але не уточнює розмір файлу, на якому проводилося тестування. Також не враховуються й інші параметри, такі як завантаженість операційної системи, наявність працюючого антивірусу і т.д.

Так, наприклад, максимальна швидкість читання флешок стандарту USB 2.0 становить до 40 Мбіт/с, а запису до 30 Мбіт/с. А флешок стандарту USB 3.0 – до 240 Мбіт/с та до 160 Мбіт/с відповідно.

Флешка не вічна.

Єдине обмеження у всієї flash-пам’яті – це кількість циклів запису-перезапису на неї інформації. Середня флешка спокійно витримає до 100000 циклів. Іншими словами, якщо щодня користуватися флешкою по кілька разів, вам її вистачить на 10-15 років.

Категорія: Корисні поради | Переглядів: 882 | Додав: jcxata | Теги: Здолбунів ремонт комп’ютерів, Ремонт комп'ютерів у Здолбунові, Як вибрати флешку Здолбунів, ремонт ноутбуків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]